Muži zakončili sezonu domácí výhrou

PDF download

V sobotu 18.3. od 16:30 měl oficiální začátek poslední domácí zápas ve Východočeském přeboru mužů. Hrálo se v hale SŠUP před velmi slušnou diváckou kulisou. Tým z Nového Bydžova však měl na cestě jakési potíže a tak utkání začalo s přibližně patnáctiminutovým zpožděním. Výsledek utkání neměl vliv na konečné pořadí v soutěži a tak cílem bylo si dobře zahrát, nezranit se, zaběhat si a vytvořit si tak dobré podmínky pro večerní kulturní posezení s nápoji. V utkání se také měla rozhodnout sázka o večeři mezi Vojtou Pecháčkem a mnou. V této lapálii šlo to, kdo z nás dvou vstřelí v sezoně více trojek. Ten, který prohraje, platí tomu druhému večeři. Před utkáním s Bydžovem jsme na tom byli s Vojtou úplně stejně, oba jsme ve statistikách měli nulu.

 

výhra 18.03.2023 BK Ústí nad Orlicí - BK Nový Bydžov 99:63 (23:16 55:29 75:42)
Martin Svojanovský - 23, Martin Tomik - 17, Vít Junk - 14, Jan Blaško - 10, Vojtěch Pecháček - 10, Jan Václavek - 10, Tomáš Skalický - 9, Ivan Jetmar - 4, Ivan Jetmar - 4, Zdeněk Václavek - 2

 

Utkání začalo ve svižném tempu a pomalu, ale jistě náš bodový účet rostl více než soupeřův. Dominovali jsme v útoku a dobrou obranou jsme nutili soupeře k těžkým střelám. Ve třetí čtvrtině Vojta proměnil svou střelu z dálky, už jsme si sčítal své kapesné, ale podle rozhodčího došlo k přešlapu tříbodové hranice. K rozuzlení našeho souboje došlo až ve čtvrté čtvrtině. Vojta mně na trojce postavil clonu na bránícího hráče, já ji využil a hned po cloně vystřelil za trojkovým obloukem. Míč odrazem o desku propadl obroučkou. V tomto minisouboji jsme vedl 1:0. Blížil se závěr utkání a také pomyslná stobodová hranice. V jednom z mnoha útoků jsem předal míč Vojtovi a ten vystřelil za tři body. Čistá trojka srovnala stav na 1:1 a blížilo se sto vstřelených bodů týmu. Skóre jsme dotáhli na 99 bodů. Několika dalšími pokusy, nájezdy, střelami, dokonce jsme si vzali i oddechový čas, se však další body vstřelit nepodařilo. S Vojtou jsme si večeři zaplatili vzájemně a nezbývá než tuto sázku rozlousknout v příštím ročníku Východočeského přeboru. Domácím utkáním s týmem z Bydžova jsme soutěž otevřeli a v sobotu i uzavřeli. Náš konečný účet je 8 vítězství a 7 porážek. Konečné 4 místo je vzhledem k našemu věkovému průměru velmi dobré. Děkujeme za podporu všem fanouškům, přejeme pěkné Velikonoce, ve zdraví oslavte 1. květen, vzpomeňte také na Jana Husa, slovanské věrozvěsty a pokud vše dobře dopadne, tak se zase v září budeme těšit na vaše hlasité fandění.

Zobrazit celou zprávu
21.03.2023 Martin Tomík

Minižactvo U11 - prohra a výhra s týmem SŠB Pardubice

PDF download

V sobotu 18.3. jsme přivítali v nově opravené hale SŠUP tým SŠB Pardubice. Postavení týmů v neúplné tabulce naznačovalo, že se bude jednat o vyrovnaná utkání. Myšlenka se potvrdila hned v prvním zápase. Všechny čtvrtiny končily vždy minimálním rozdílem, nebo shodným počtem bodů. K rozuzlení dramatického utkání došlo až v poslední minutě, ve které jsme vedli 51.49. Soupeř vyrovnal na 51:51 a zbývalo necelý 12 vteřin do konce utkání. Šli jsme do útoku, ale na soupeřově polovině jsme ztratili míč a této chyby tým z Pardubic využil a proměněným dvojtaktem otočil vedení na stranu hostů. Na tabuli svítilo ještě 8 sekund, to je v basketbalu poměrně dlouhá doba. Soupeř nás ale výbornou obranou nepustil k pořádnému rozehrání a už vůbec ne ke střele a dovedl tak utkání do vítězného konce.
 

výhra 18.03.2023 BK Ústí nad Orlicí - SŠB Pardubice 51:53 (16:10 26:27 38:41)
Ondřej Tomik - 14, Kryštof Suchomel - 13, Kryštof Kühn - 12, Dominik Krejsa - 8, Viet Long Doan - 4, Dominik Brablc - 0, Dominik Čermák - 0, Patrik Čermák - 0, Valerie Juklová - 0, Kryštof Koblížek - 0, Ellen Šáchová - 0, Daniel Šlezingr - 0

 

Druhé utkání mělo úplně jiný průběh. Soupeř na palubovku poslal hráče s menšími herními zkušenostmi a tak naše první pětka utkání dobře rozehrála a vytvořila mírný náskok. Do hry tak mohli nastoupit všichni hráči z lavičky a získávat herní zkušenosti. O utkání rozhodla druhá čtvrtina, kterou jsme vyhráli o čtrnáct bodů a tento náskok jsme udržovali s většími či menšími rozdíly až do konce utkání. V celkovém součtu skóre z obou zápasů jsme na tom líp a tak v neúplné tabulce jsme nyní na čtvrtém místě, také proto, že máme o jedno vítězství více než náš sobotní soupeř.

V neděli odpoledne 26.3. nás čeká Litomyšl.

 

výhra 18.03.2023 BK Ústí nad Orlicí - SŠB Pardubice 62:47 (10:10 30:16 48:33)
Kryštof Kühn - 20, Kryštof Suchomel - 20, Dominik Krejsa - 12, Viet Long Doan - 4, Ondřej Tomik - 4, Kryštof Koblížek - 2, Dominik Brablc - 0, Dominik Čermák - 0, Patrik Čermák - 0, Valerie Juklová - 0, Ellen Šáchová - 0, Daniel Šlezingr - 0
Zobrazit celou zprávu
21.03.2023 Martin Tomík

Žáci porazili v dohrávce Pelhřimov poté, co o víkendu přerušili vítěznou šňůru

PDF download

Tři zápasy v pěti dnech odehráli naši ligoví žáci U15. O víkendu jsme nastoupili v Liberci a Hradci Králové, kde jsme přerušili naši pětizápasovou vítěznou šňůru. K těmto zápasům komentář níže. Ve středu jsme se pak vrátili do zrekonstruované haly SŠUP v dohrávce s Pelhřimovem a dokázali jsme po dvou nezdarech opět zvítězit.

Věděli jsme, že náš soupeř se opírá především o hru tří základních opor, avšak k zápasům přicestoval pouze jeden z nich, což z předpokladu velmi těžkého zápasu udělalo jasný cíl vyhrát.

 

výhra 15.03.2023 BK Ústí nad Orlicí - BK Sojky Pelhřimov 69:50 (18:9 26:19 48:22)
Tomáš Stýskala - 20, Daniel Večeřa - 16, Ondřej Shejbal - 8, Tomáš Hejtmánek - 7, Dominik Hodek - 7, Jan Blaško - 5, Václav Kočí - 3, Jakub Ripka - 2, Jan Bryška - 1, David Dobruský - 0, Matěj Pokorný - 0

 

 

Do zápasu jsme vstoupili výáborně a brzy vedli 17:3. Poté jsme si asi začli myslet, že se už zápas vyhraje sám, přestali jsme bránit a v útoku zahazovali jednu příležitost za druhou. Výsledek? Soupeř snížil v 18. minutě až na rozdíl pouhých 4 bodů. V poločase jsme vedli 26:19 a v šatně si řekli, že musíme být mnohem aktivnější v obraně a v útoku hrát daleko více přímočaře a důrazně na koš. Výsledek? Druhou půli jsme zahájili šňůrou 21:0 a definitivně rozhodli o našem vítězství.

Drobnou kaňkou je poslední pětiminutovka, kdy jsme dohrávali s chlapci z lavičky a tento úsek jsme prohráli 0:21. Několikrát jsme koš vstřelit mohli, ale nepovedlo se, to bych jim zase tolik nevyčítal. Ovšem dostat 21 bodů za 5 minut, aniž bychom soupeře poslali na jedinou šestku, to nesvědčí o důrazné obraně a to musí každý jednotlivec zlepšit.

 

Ještě se krátce vrátím k víkendovým zápasům v Liberci a Hradci. Byly to zápasy na konci jarních prázdnin, kam řada hráčů přijela z týdne na horách a celkově jsme měli za poslední 2 týdny tréninkové manko. To se bohužel na našem výkonu projevilo opravdu hodně a častokrát jsme se nebyli schopni pořádně rozběhnout a byli jsme všude o kousek pozdě.

V sobotu jsme v Liberci ještě na výhru dosáhnout mohli, ale bohužel jsme zahodili mnoho i vyložených pozic a v obraně se nedokázali vyrovnat s nájezdy a velmi důraznou hrou urostlých domácích.

 

výhra 11.03.2023 BA Lynx Liberec - BK Ústí nad Orlicí 56:50 (14:18 29:27 40:35)
Tomáš Stýskala - 15, Tomáš Hejtmánek - 11, Daniel Večeřa - 6, Dominik Hodek - 5, Tadeáš Tichý - 5, Matěj Pokorný - 4, David Dobruský - 2, Jan Bryška - 1, Jakub Ripka - 1, Jan Blaško - 0, Ondřej Shejbal - 0

 

V nedělním zápase na palubovce vedoucího týmu tabulky jsme se ještě drželi do poločasu, ale ve druhé půli jsme si nedokázali vypracovat příliš mnoho střeleckých pozic a zápas nakonec jasně ovládli domácí.

 

výhra 12.03.2023 Královští Sokoli - BK Ústí nad Orlicí 69:36 (20:9 33:24 50:27)
Tomáš Stýskala - 17, Tadeáš Tichý - 7, Ondřej Shejbal - 5, Jakub Ripka - 4, Tomáš Hejtmánek - 3, Jan Blaško - 0, David Dobruský - 0, Dominik Hodek - 0, Matěj Pokorný - 0, Daniel Večeřa - 0

 

Na závěr ještě jeden statistický údaj, který si musí každý hráč vzít k srdci a především přes letní období věnovat střelbě čas venku na hřišti. Šestky se opravdu nenaučíš na tréninku, kde je prostor velmi omezený, ale tím, že od jara od podzimu odstřílíš venku tisíce hodů. A jak naše šestky v posledních zápasech vypadaly?

V sobotu jsme proměnili 6 z 21 pokusů, v neděli 3 z 18 pokusů a ve středu 7 z 27 pokusu!

Celkem tedy 16 košů z 66 střel, což je úspěšnost pod 25% a to je vážně hodně slabé.

 

Zobrazit celou zprávu
15.03.2023 Martin Šorf

Východočeský přebor mužů - Pevnost Josefov dobyta

PDF download

K poslednímu venkovnímu zápasu sezóny jsme vyjížděli v sobotu 11.3. v dopoledních hodinách na palubovku Kanonýrů z Josefova. Podle předchozích utkání nás čekal náročný souboj s mladými a atletickými obránci Josefovské pevnosti, Vzhledem ke kolizi Východočeské ligy a přeboru nastoupilo proti nám jiné družstvo než v předchozích utkáních. U nás zase do sestavy promluvily jarní prázdniny a tak jsme odjeli pouze v sedmi. Vyrovnaná první čtvrtina svědčila o náročném utkání. Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili zónovou obranu a tím jsme dostali soupeře na lopatky. Ve druhé čtvrtině vstřelili Kanonýři pouze šest bodů, kdežto my dvacet jedna. A tím bylo o utkání rozhodnuto. Soupeři se nedařilo vstřelit jednoduchý koš a ubránit Vítka, který obranu domácích ničil svými nájezdy. Nepolevující obranou a dobrými obrannými doskoky jsme utkání dovedli do vítězného konce. Klání v Josefově ukázalo několik zajímavých faktů. Například, že utkání se dá vyhrát i s 54 body, že není nutné vstřelit jedinou trojku, i když pokusy byly. Smutnějším faktem je, že naši výhru se soupeřem zvučného jména neviděl tentokrát žádný fanoušek. Do průběhu utkání také jistě výrazně promluvilo nasazení libera. Tento volejbalový prvek však nebyl strategický, ale vznikl pouze roztržitostí jednoho z našich hráčů, který si zapomněl dres. Jistě by čtenářům Milda rád popsal své dojmy, protože být prvním liberem v basketbalu musí být silný zážitek. V sobotu 18.3. od 16:30 přivítáme v hale SŠUP tým Nového Bydžova a rozloučíme se tak s letošní sezónou. Všichni naši fanoušci a přátelé basketbalu jsou srdečně zváni.

 

výhra 11.03.2023 Kanonýři Josefov "B" - BK Ústí nad Orlicí 36:54 (12:12 18:33 20:45)
Vít Junk - 21, Jan Blaško - 10, Martin Tomik - 8, Vojtěch Pecháček - 7, Milan Škop - 6, Tomáš Skalický - 2, Jan Jetmar - 0
Zobrazit celou zprávu
15.03.2023 Martin Tomík

Zrušení tréninků během jarních prázdnin

PDF download

V týdnu od 6. do 10. března probíhají jarní prázdniny a z tohoto důvodu jsou všechny tréninky tento týden zrušeny.

 

Zobrazit celou zprávu
06.03.2023 Martin Šorf

Dvě výhry minižactva U11 ve Vysoké nad Labem

PDF download

V sobotu 4.3. jsme vyrazili k utkáním do Vysoké nad Labem. Vzhledem k začínajícím prázdninám se naše sestava zúžila na 8 hráčů. Utkání začalo ve 12:30 a to se ukázalo jako čas, který hraje pro nás. V kuloárech sportovní haly jsem slyšel prohlášení o vysokém počtu knedlíků spořádaných k sobotnímu obědu u některých hráčů domácího týmu. Skóre utkání sice otevřel soupeř, ale hned jsme odpověděli z rychlého protiútoku a Kryštof Kühn zaznamenal naše první body. Domácí hráče jsme přehrávali především v rychlosti a postupně navyšovali svůj náskok až ke kýženému vítězství. 

 

výhra 04.03.2023 BK NAPOS Vysoká n.L. - BK Ústí nad Orlicí 38:66 (7:10 19:34 26:55)
Kryštof Kühn - 19, Viet Long Doan - 14, Kryštof Suchomel - 12, Ondřej Tomik - 12, Dominik Brablc - 6, Matouš Mikyska - 3, Ondřej Bárta - 0, Ellen Šáchová - 0

 

Druhé utkání po čtvrthodinové pauze začalo opět ve vysokém tempu a tak jsme využívali všech možností k odpočinku. Ve druhé čtvrtině se zranil Kryštof Kühn a naše sestava se tak zmenšila na sedm hráčů. Soupeř vycítil šanci a začal náš náskok stahovat až na rozdíl šesti bodů. Několika protiútoky a dobrými obranými doskoky jsme náskok opět navýšili a v klidu dotáhli i druhé utkání do vítězného konce. Dobrý výkon předvedli Elča Šáchová a Dominik Brablc, získali cenné zkušenosti a velkou porci minut. Dobrou zprávou je také to, že hned čtyři hráči našeho týmu dosáhli na dvouciferný počet bodů. I když je bodový rozdíl mezi týmy poměrně velký, utkání jednoduché vůbec nebylo a velkou pochvalu zaslouží všichni hráči. Z Vysoké nad Labem jsme odjížděli s dobrým pocitem. Šrámem na sobotním dvojutkání je zranění Kryštofa, doufejme však, že bude brzo zdráv a třeba už v neděli zasáhne do domácího utkání U12 proti Trutnovu.

 

výhra 04.03.2023 BK NAPOS Vysoká n.L. - BK Ústí nad Orlicí 44:63 (12:18 20:35 36:45)
Ondřej Bárta - 14, Ondřej Tomik - 13, Kryštof Suchomel - 12, Viet Long Doan - 9, Kryštof Kühn - 8, Matouš Mikyska - 7, Dominik Brablc - 0, Ellen Šáchová - 0
Zobrazit celou zprávu
06.03.2023 Martin Tomík

Od 1. března se vracíme do haly SŠUP

PDF download

Od 1. března je znovu otevřena po rekonstrukci světel sportovní hala SŠUP, tedy od této středy se vracíme k původnímu rozpisu tréninků, které naleznete u každého týmu v sekci tréninky.

 

Zároveň se do haly SŠUP přesouvají všechny zápasy počínaje tímto víkendem.

Zobrazit celou zprávu
27.02.2023 Martin Šorf

Žáci U15A vezou dvě ligové výhry z Prahy

PDF download

O víkendu vycestovali naši žáci k dalším ligovým zápasům až do Prahy, kde je v sobotu čekali Jížní Supi a v neděli Kbely. Podle papírových předpokladů jsme byli v obou duelech favoritem, ale obzvlášť v neděli to zdaleko jasné nebylo.

V sobotním utkání jsme si ve druhé čtvrtině vytvořili rozhodující náskok, který jsme ve druhém poločase už víceméně udržovali. Naopak v neděli jsme po většinu duelu tahali za kratší konec. Vždy když jsme se na domácí dotáhli, tak jsme je pak zase nechali odskočit. Ve 33. minutě jsme prohrávali o 12 bodů, ale v tu chvíli se kluci semkli a zabojovali o obrat. Následujících 6 minut jsme vyhráli 24:2!! a v dramatickém a emotivním zápase nakonec urvali vítězství.

 

výhra 18.02.2023 Jižní Supi - BK Ústí nad Orlicí 45:66 (11:16 23:41 35:54)
Daniel Večeřa - 14, Tomáš Hejtmánek - 13, Tadeáš Tichý - 13, Tomáš Stýskala - 10, David Dobruský - 4, Dominik Hodek - 4, Jakub Ripka - 4, Václav Kočí - 2, Ondřej Shejbal - 2, Matěj Pokorný - 0

 

výhra 19.02.2023 TJ Sokol Kbely - BK Ústí nad Orlicí 62:71 (18:10 34:29 51:43)
Václav Kočí - 12, Tadeáš Tichý - 12, Tomáš Hejtmánek - 10, Matěj Pokorný - 9, Tomáš Stýskala - 9, Daniel Večeřa - 7, Jan Blaško - 5, Dominik Hodek - 5, Jakub Ripka - 2, David Dobruský - 0, Ondřej Shejbal - 0
Zobrazit celou zprávu
21.02.2023 Martin Šorf

Východočeský přebor mužů - v šesti 293 stačilo jen na 55

PDF download

V sobotu 18.2. jsme zavítali na palubovku vedoucího týmu soutěže Sokola Pardubice I. Vzhledem k velkým omluvenkám (práce, nemoc) jsme nakonec do Pardubic vyrazili pouze v šesti a to je ještě ve velmi zajímavé sestavě. Při součtu věku šesti hráčů jsme dosáhli úctyhodného čísla 293!!! To však bylo jediné v čem jsme soupeře jednoznačně převýšili. Sokolové nastoupili se svými podkošovými hráči a tak šlo jen o to, o kolik to bude a především se nezranit. Ke zranění naštěstí nedošlo a výsledek hovoří jasně. Do střelecké listiny jsme se tentokrát zapsali všichni a tak vstřelených 55 bodů není zase tak špatné. Předposlední utkání sezóny odehrajeme v Josefově a potom už nás čeká poslední domácí zápas v nově otevřené hale SŠUP, kterým tuto sezónu uzavřeme.

 

výhra 18.02.2023 TJ Sokol Pardubice I - BK Ústí nad Orlicí 118:55 (32:7 56:23 84:38)
Jan Blaško - 18, Milan Škop - 10, Martin Tomik - 10, Jan Jetmar - 6, Zdeněk Václavek - 6, Tomáš Skalický - 5
Zobrazit celou zprávu
21.02.2023 Martin Tomík

Vysoká domácí prohra minižactva U11 s Holicemi

PDF download

V sobotu 18.2. jsme v tělocvičně ZŠ Bratří Čapků přivítali tým z Holic. Oba zápasy měly stejný průběh. Soupeř nás už od prvních minut jednoznačně přehrával. Chlapci a děvčata z Holic byli lepší v obraně, na doskoku i v zakončení. Utkání ukázala, že máme před sebou ještě obrovský kus práce a že basketbalové utkání se ve dvou, třech hráčích vyhrávat nedá. Chybí nám týmovější pojetí hry. Všichni chtějí dávat koše, ale málokdo chce bránit a přihrávat lépe postaveným spoluhráčům. Tato výtka patří zvláště těm zkušenějším z týmu, kteří zahráli tak nějak to, co se od nich očekávalo (Bárta, Viet Long Doan, Tomik). Pro ty začínající stále platí, že jaký je přístup a chování v tréninku, takový je výkon v zápase. Na tento ne úplně povedený zápas se budeme snažit rychle zapomenout, věnovat se intenzivnímu tréninku a budeme se chtít co nejlépe připravit na další utkání.

 

výhra 18.02.2023 BK Ústí nad Orlicí - BVK Holice 22:81 (4:16 12:35 14:54)
Ondřej Bárta - 10, Viet Long Doan - 6, Dominik Krejsa - 6, Dominik Brablc - 0, Dominik Čermák - 0, Patrik Čermák - 0, Šárka Gubková - 0, Valerie Juklová - 0, Kryštof Koblížek - 0, Ondřej Tomik - 0

 

výhra 18.02.2023 BK Ústí nad Orlicí - BVK Holice 13:75 (0:15 2:34 5:54)
Ondřej Tomik - 9, Ondřej Bárta - 2, Viet Long Doan - 2, Dominik Brablc - 0, Dominik Čermák - 0, Patrik Čermák - 0, Šárka Gubková - 0, Valerie Juklová - 0, Kryštof Koblížek - 0, Dominik Krejsa - 0
Zobrazit celou zprávu
21.02.2023 Martin Tomík
Zavřít
NOMINACE
Minižactvo U1320.04.2024
BK Loko Trutnov "B"
město:Trutnov
místo:hala 3. ZŠ
adresa:Komenského 399

sraz:9:00 u VUB
začátek:11:30 a ?
návrat: cca 18:30 / 20:00

sestava:Viet Long Doan
Štěpán Hýrek
Antonín Jukl
Dominik Krejsa
Lukáš Kumpošt
Matouš Mikyska
Jan Mlejnek
Radim Pecháček
Jan Rada
Kryštof Suchomel
Kadeti U1720.04.2024
BVK Holice
město:Ústí nad Orlicí
místo:Hala SŠUP

sraz:11:15 v hale
začátek:12:00
konec: cca 14:00

sestava:Jan Blaško
Jan Bryška
David Dobruský
Tomáš Hejtmánek
Matěj Pokorný
Jakub Ripka
Vít Šafr
Ondřej Shejbal
Tomáš Stýskala
Daniel Večeřa

BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

ADFORS Basket Litomyšl
ADFORS Basket Litomyšl

Návštevy
celkem: nahravam
celkem rok: nahravam
jedinečný měsíc: nahravam
jedinečný týden: nahravam
jedinečný dnes: nahravam
online: nahravam